GESTALTVIDEOER

GESTALTTERAPI

Behandling og forebyggelse af angst, depression og belastningsreaktioner

KROPSTERAPI

At genfinde krop og mærkesans. At falde til ro og lytte til det indre liv

UNDERVISNING

1-årig udd. i Touching Dialogue kropsterapi. "Ordløs kontakt" workshops

Gestaltvideoer

Hva er gestaltterapi - Norsk Gestaltterapeut Forening, 2014 (11 min.)
Fin introduktion til gestaltterapi og kort gennemgang af centrale gestaltbegreber.
Three Approaches to Psychotherapy - Gloria og Frederick Perls, (29:31 min.)

Dette er uddrag af en berømt film om psykoterapi "Three Approaches to Psychotherapy" fra 1965, hvor tre grundlæggere af hver deres psykoterapeutiske retning møder den samme klient, en 30-årig kvinde ved navn Gloria.

Fritz Perls indleder med et miniforedrag (4 min.) om hvad gestaltterapi går ud på. Herefter demonstreres metoden på Gloria, hvor Perls fokuserer (ensidigt) på "her & nu" aspektet af gestaltterapi og i øvrigt optræder meget konfronterende. Perls var kendt for at kunne være konfronterende, og han er blevet kritiseret herfor bl.a. i forlængelse af denne film. I den moderne gestaltterapi foregår konfrontation med venlighed og omtanke, med indsigt og forståelse for klientens unikke situation (bl.a. inspireret af Carl Rogers, se herunder). Det er desuden også helt almindeligt at arbejde med både fortid og fremtid foruden den aktuelle nutid.

Jeg ser videoerne som spændende historiske dokumenter, men ikke som repræsentative for nutiden. Gestaltterapien har gjort sig mange erfaringer og fået mange nuancer siden 1965, bl.a. inspireret af Laura Perls, som lagde vægt på det støttende og integrerende.

Foruden Fritz Perls (1893-1970), grundlægger af gestaltterapi, medvirker Albert Ellis (1913–2007), en af hovedkræfterne bag kognitiv terapi, og Carl Rogers (1902–1987), grundlægger af klient-centreret humanistisk psykoterapi. Hvis man gerne vil se Ellis og Rogers' arbejde med Gloria, kan man klikke her: "Albert Ellis og Gloria" og "Carl Rogers og Gloria".
Fritz Perls - A Session with College Students (43 min.)

Fritz Perls var kendt for at lave terapi med enkeltpersoner foran større eller mindre grupper. Her er der en række sessioner med college students, hvor man får et fint og spændende indtryk af Fritz’ stil som terapeut.
Denne video er et uddrag af og reklame for en DVD, som The Australian Institute of Professional Counsellors (AIPC) har lavet. Der bliver klippet lidt brat (så man eventuelt kunne finde på at købe DVD'en), men man når at blive introduceret til kropslige reaktioner som vejviser til specifikke følelsesmæssige reaktioner samt til stolearbejde - som man skal vide er et kreativt redskab, der også kan bruges på andre måder, end det man ser her (5:46 min.).
Denne video er en fin lille række stumfilmklip med Sigmund Freud (1856-1939), grundlægger af psykoanalysen og psykodynamisk teori, hvor man desuden hører Freud selv fortæller om sit liv og karriere (fra en radioudsendelse på BBC). Freuds betydning kan næppe overvurderes, al moderne psykologi og psykoterapi har en rod tilbage til Freuds arbejde, således også gestaltterapien - Fritz Perls var uddannet psykoanalytiker og mødte personligt Sigmund Freud ved en enkelt lejlighed (2:08 min.).

STEFAN GREEN MEINEL

Forfatter
Underviser
Eksam. gestaltterapeut
Touching Dialogue Teacher

Terapeutiske kompetencer og CV.

Stacks Image 14191

KONTAKT MIG

Telefontid på hverdage kl. 18-19. Eller ring og læg en besked, jeg svarer samme eller næste dag.

KLINIK ADRESSE

  • Gestaltterapeutisk Klinik, Helgesensgade 12, th hjørnet, 2100 København Ø

EMAIL & TELEFON

  • Ring til 2828-6200
  • fortroligt@pm.me
  • Onlineformular: KONTAKT

Denne hjemmeside bruger cookies. De bliver brugt til at lave besøgsstatistik. Det motiverer og inspirerer mig til at vedligeholde siden. Din IP-adresse bliver automatisk anonymiseret. Jeg ejer selv mine statistikdata og deler dem ikke med andre.